Mitsubishi sänker priset

Priser på elbilar fortsätter att falla. Priser på elbilar fortsätter att falla.

Mitsubishis första elbil i-MiEV kostade hade tidigare ett listpris på 363 000:- före supermiljöbilspremien. Ett pris som till och med var saftigare än Nissan LEAF som är en större och mer välutrustad bil. Men nu sänker inte helt oväntat Mitsubishi priset med över 70 000:-!


Det nya priset är 289 900:- och efter avdrag för supermiljöbilspremie landar man på 249 900:- För de som är med i Stockholms stads och Vattenfalls elbilsupphanding blir grundpriset ännu mer förmånligt och landar på 281 203:- och de kan också få en merkostnadsersättning på cirka 90 000:-


Anders Erngren på Mitsubishi Motors säger att prissänkningen har kunnat genomföras tack vare att fabriken nu fått upp produktionstakten. Det har gjort att kostnaden för mycket dyra elkomponenter kunnat reduceras och därmed kan priset ut till konsumenten sänkas.


-Bilens drivlina har också uppgraderats från det senaste modellåret med en ny motor som ger en något lägre förbrukning och något längre räckvidd, avslutar Anders Erngren.


Mitsubishi i-MiEV klarar i eko-läge en räckvidd upp till 160 km och har en toppfart på 130 km/h. Den har fyra stjärnor i Euro-NCAP, sex airbags, ABS, antisladd och bältespåminnare som standard.

Etiketter: mitsubishi i-miev

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln