BMW siktar in sig på Kina

Alla vill ha Kina - även BMW Alla vill ha Kina - även BMW

Som så många andra fordonstillverkare siktar även BMW in sig på att ta en del av den gigantiska kakan inom elbilar. Som så många andra äntrar nu BMW elbilsmarknaden i Kina under sitt kinesiska lågpris-varumärke Zinoro.


BMW säger att den första bilen som ska lanseras under Zinoro varumärket blir en suv-liknande bil och det tros vara en elversion av BMW X1. Bilen ska visas upp på motormässan i Guangzhou under november 2013 och lanseras i början av 2014.


Zinoro-bilarna kan komma att säljas utanför Kina men med all sannolikhet inte utanför Asien. Alla Zinero bilarna kommer att byggas av BMW-Brilliance fabriken i Shenyang.


Inga Zinoro elbilar kommer säljas hos BMWs egna återförsäljare utan kommer säljas genom unika distrubitionskanaler. Detta gör att BMW fortfarande kommer kunna sälja sina lyxelbilar i3 och i8 hos sina ordinarie återförsäljare.


Zinera kommer att konkurrera direkt mot andra under-varumärken såsom Denza (Mercedes-BYD) och Venucia (Nissan-Dongfeng).

Etiketter: bmw kina zinero

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln