Att leasa eller att inte leasa

Valfrihet med nya Nissan LEAF Valfrihet med nya Nissan LEAF

Renault har tidigare varit ensam om att leasa ut batterier till sina elbilar, men nu börjar fler biltillverkare ta över detta koncept. I Sverige är det närmast systerföretaget Nissan med LEAF som nu erbjuder möjlighet till leasing av batterier.


För en möjlighet är vad det är. Köper man den nya Nissan LEAF får men helt enkelt välja om man ska ta med batterierna i inköpspriset eller välja att leasa dem och få köpa bilen till ett lägre pris. Men en till synes mindre kostnad är i praktiken endast en finansiering av batteriet som i längden kan bli bra mycket dyrare än att köpa det för 60 000 kronor inbäddat i bilens pris.


Och med tanke på att kostnaden för batterihyran kan röra sig upp mot 11 000 till 12 000 kronor per år, bör man helt enkelt kanske fundera ett varva extra. Hur många år planerar man att äga bilen och hur långt planerar man att köra? Hur ska bilen finansieras i övrigt? Batterihyran motsvarar trots allt ungefär samma kostnad som för ett års bensin och känslan av att köra billig elbil lär därmed försvinna något.


Men om man planerar att äga bilen under en längre tid och köra långa sträckor så säger det sig själv att det med all sannolikhet är bättre att köpa batteriet med bilen. Tittar man istället på någon form av leasing känns det rimligt att många leasingföretag kommer räkna på flera olika scenarion och erbjuda flera förmånliga och intressanta upplägg.


Exakt hur villkoren för Nissans leasingprogram kommer att se ut verkar ännu inte vara klart och trots att leasingen endast har kommunicerats ut i Europa är det rimligt att erbjudandet även kommer omfatta t ex USA.


Så att leasa eller att inte leasa, det är frågan. Det enda svar vi just nu kan komma med är att flexibilitet tilltalar kunderna och Laddaelbilen.se tror att det kan vara ett genidrag från Nissan sida för att öka försäljningen av sin LEAF. LEAF står ju trots allt för Leading, Environmentally friendly, Affordable, Family car.

Etiketter: leaf batterier nissan

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln