Kineser vill köpa Fisker till underpris

Kommer Fisker att återuppstå? Kommer Fisker att återuppstå?

Fisker Automotive må vara på väg mot konkurs, men företaget har trots detta en framtid. Det bekräftar en källa som är en före detta anställd, till reportern Brad Berman som bland annat skriver för The New York Times.


Enligt källan är massmedias rapportering om att Fisker Automotive har nått en permanent återvändsgränd, byggda på dålig fakta om hur förhandlingarna med de Kinesiska företagen har gått. Missvisande information har läckt för att minimera värdet av bolaget och driva det i konkurs så att ett övertagande bolag kunde få en bättre affär.


"Varför skulle man köpa bolaget före konkursen och betala ett överpris när man kan betala ett underpris för samma saker?", säger källan som vill förbli anonym.


Källan säger också att försäljningen påverkades negativt eftersom potentiella köpare inte vill lägga pengar på en bil från ett företag som framställdes på gränsen till konkurs. Trovärdigheten till själva bilen och företaget har undergrävts av orelaterade faktorer där bland annat amerikansk politik har varit riktigt hemsk.


Den tidigare anställda tror t ex att 99% av amerikanerna förmodligen hörde talas om Fisker för första gången då Mitt Romney smutskastade företaget som en förlorare, enbart för egen politisk vinning.


"Varför skulle man kritisera ett amerikanskt företag som försöker vara i täten när det gäller bilteknik? Fisker försökte sätta oss på kartan igen och vi blev ständigt påhoppade för att vi försökte."


Källan målar upp en bild av en hängiven personal på flera hundra anställda, som arbetar mot alla odds (och med stora personliga uppoffringar) för att skapa ett nytt amerikansk bilföretag.


Det uppenbarligen stor risk att vi får se samma sak ske med Fisker som med A123. Budgivare drar sig ur, bolaget går i konkurs och konkursboet köps upp av samma budgivare men till en mycket billigare peng. 

Etiketter: fisker kina karma

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln