Teslas kommande bilar

Ska Tesla köra NASCAR 2015? (Bild: Edmunds.com) Ska Tesla köra NASCAR 2015? (Bild: Edmunds.com)

De flesta är bekanta med den lilla ombyggda Lotus Elise som blev elbilen Tesla Roadster och dess storebror, lyxsedanen Tesla Model S med plats för upp till 7. Men vad kommer härnäst? Teslas vd Elon Musk har öppnat munnen ett antal gånger om vad vi faktiskt kan förvänta oss av elbilstillverkaren de kommande åren.


Det första man bör nämna med Model S är att det faktiskt är den första bilen som blir bättre ju längre man äger den. Model S får precis som en dator nya uppdateringar skickade till sig som installeras automatiskt. Det gör att nya funktioner kan läggas till eller optimeras efter att bilen är levererad.


Men ett skal är ett skal och olika typer av bilar attraherar olika typer av människor.


Som elbil nummer 3 ut från Tesla Motors kommer Model X. Det är en 4-hjulsdriven SUV som i stort sett bygger på samma plattform och skateboardkonstruktion som Model S. Med plats för sju fullvuxna och "Falcon-wing"-dörrar som fälls och viks uppåt. Detta optimerar insteget för den 3:e raden och maximerar utrymmet. Precis som Model S har den en "Frunk" – ett bageutrymme framtill istället för en motor. Model X ska levereras med antingen 60 eller 85 kWh precis som Model S och ligga i ett pris som är ca 10% över Model S.


Efter Model X vill Tesla lansera en mindre bil, kodnamn Bluestar, ämnad åt massmarknaden för lyxigare fordon, t ex Audi A4 och BMW s-serie. Priset ska i USA landa på runt 30 000 USD och räckvidden ska vara mer än 320 km. Än så länge vet vi inte mycket mer om denna produkt som verkar ha blivit framskjuten till 2016-2017.


Nu slutar de officiella uttalanden, men det kommer mer. Elons twittrande och intervjuande har gett oss information om att ännu fler fordon är att vänta.


- En efterföljande sportbil till Tesla Roadster och ryktat då om en bil som kommer tävla med de riktiga supersportbilarna, läs Ferrari, McLaren, Bugatti, Koenigsegg.
- En truck med sportbilsprestanda, bättre lastkapacitet, bättre vridmoment och dragkraft än en bensin eller dieseldriven bil.


Tesla har även sagt att de kommer ställa upp med en specialbyggd elbil i det omnämnda NASCAR "Sprint cup series" 2015. *

 

Roadster, Model S, Model X, Bluestar, Ny Sportbil, En truck och en tävlingsbil. Det är lätt att bli imponerad över deras hängivenhet till att föra eldrift till folket.

 

* (Uppdatering 12 april 2012: Uppgifterna om NASCAR kom ifrån Edmunds.com och var med all sannolikhet ett aprilskämt.)

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Laddaelbilen.se • 12 april 2013 08:32:44
    Re: Tobias
    Vi måste nog motvilligt erkänna att vi gick på Nascar-skämtet... Samtidigt kan man aldrig vara säker med Tesla :). Resten av ryktena har dock inte spridits den 1a april men är heller inte bekräftade.
  • Tobias Olsson • 12 april 2013 02:29:36
    Twittrade inte Mr Musk om Nascar den 1a april? :)

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln