Tesla krigar för Texas

Elon vill kunna sälja elbilar i Texas Elon vill kunna sälja elbilar i Texas

Tesla Motors har nyligen blivit stämda av The Texas Auto Dealers Association med 12 000 medlemmar för att vilja sälja och ge service direkt till kunder utan att gå via återförsäljare. Tesla menar att det är det enda sättet att lyckas med att sälja elbilar.


Teslas vd Elon Musk säger i ett rättsligt uttalande:


"Elbilar kan helt enkelt inte säljas sida vid sida med bensinbilar eftersom de alltid kommer att vara en minoritet i termer av försäljnings- och servicevolym. Befintliga franchise-återförsäljare har en inneboende intressekonflikt mellan att sälja bensinbilar, som utgör den stora majoriteten av sin verksamhet, mot att sälja den nya tekniken hos elbilar. Det är omöjligt för dem att förklara fördelarna med att köra eldrivet utan att samtidigt underminera sin traditionella verksamhet. Enkel matematik visar att ingen traditionell återförsäljare har incitament att sälja en elbil med samma entusiasm som till resten av sina fordon. "'


Musk pekar också på misslyckade Fisker Automotive och Coda Automotive, som båda försökte sälja elbilar genom traditionella återförsäljare. Det fungerade inte för någon av dessa biltillverkare och skulle sannolikt inte fungera för Tesla heller.


Vad tror ni? Är det möjligt att sälja elbilar i samma bilhallar där bensin och dieselbilar säljs?

Etiketter: tesla model s usa

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln