Renault med ny konceptelbil

loading...

I slutet av mars berättade Nissans och Renaults vd, Carlos Ghosn, att Nissan utvecklar en ny stadsbil i samarbete med Renault. Intervjun gled snabbt in på annat och mycket mer information fick vi aldrig veta. Men nu släpper Renault uppgifter om en ny elbil som skulle kunna vara svaret.


Renault har som sagt redan en full serie av elbilsmodeller i sitt ZE-program, transportbilen Kangoo, sedanen Fluence, stadsbilen Zoe (kommer till Sverige under 2014) och det urbana transportfordonet Twizy.


Nu presenterar Renault Twin'Z, ett elbilskoncept som ser ut att vara hämtat från science fiction filmen Tron. Twin'Z som är i storleksklassen mellan Twizy och Zoe, är också något som ska inspirera till en produktionsbil redan under nästa år!


Konceptbilen är därmed ovanligt detaljerad i faktaspecifikationer och det känns mycket rimligt att det var detta stadsfordon som Ghosn faktiskt pratade om att Nissan och Renault samarbetade kring.


Twin'Z väger in på enbart 980 kg och ska klara en räckvidd på 160 km med en toppfart på 130 km/h. Bilen är trots allt fyrsitsig och har de fyra batteripacken jämnt utspridda under golvet. Precis som BMW i3 har Twin'Z självmordsdörrar för att underlätta insteget till det rymliga baksätet.


Specifikationerna lyder enligt nedan:


• Längd: 3,627mm
• Bredd: 1,705mm
• Höjd: 1,506mm
• Hjulbas: 2495mm
• Vikt: 980kg
• Toppfart: 130kph
• Räckvidd: 160km
• Bakmonterad 50kW (68hp) Synkronelmotor
• Vridmoment: 226Nm
• Fyra batteripack med litium-jon (inget spec)
• Bakhjulsdrift

 

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln