NEVS anlitar Etteplan

Gamla SAAB 9-3 som ska bli NEVS kommande elbil Gamla SAAB 9-3 som ska bli NEVS kommande elbil

Ett av Skandinaviens största teknikkonsultbolag, Etteplan, har blivit anlitat för att bistå i utformningen av ett komplett klimatsystem och en batterilösning till den nya SAAB-ägaren, National Electric Vehicle of Sweden (NEVS) kommande elbilar.


Det har varit förvånansvärt tyst från NEVS med tanke på att företaget ska lansera sin nya elbil om mindre än 1 års tid. Än så länge har vi varken sett prototyper eller några konkreta fakta på vad som sker i bolaget. Det vi vet är att bilen kommer ha en räckvidd över 200 km och att batterierna (med en energitäthet på 146 Wh/kg) kommer ifrån Beijing National Battery Technology som är ett systerföretag till NEVS.


Med tanke på medias negativa granskning av elbilar är det kanske inte en så konstig hållning så länge bolaget inte är publikt. Gissningsvis kommer det under våren och sommaren släppas en hel del nyheter som är förknippade med NEVS och deras nya elbil som ska bygga på gamla SAAB 9-3.


Det ska bli mycket intressant att se vilka delar av 9-3 som kommer utvecklas för att bli anpassad till eldrift. Nu har iaf teknikkonsultbolaget Etteplan anlitats för att simulera hela luftkonditioneringssystemet inklusive kylning av batteriet, som kommer att provas och verifieras i Etteplans HVAC testrigg på företagets Design & Testcenter i Göteborg.


Etteplan är ett från början finskt teknikkonsultbolag som numera är noterat på NASDAQ OMX. År 2012 hade Etteplan en omsättning på 134,5 miljoner (EUR.) Bolaget har över 1800 anställda och specialiserar sig på industritekniska lösningar och teknikinformation.

Etiketter: elbilar nevs

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • yhore kjellberg • 13 juni 2013 09:34:33
    bara 146 wh/kg?????
    det finns ju celler med 600 wh/kg
    SAAB konsruktör 1975-89
  • George • 9 april 2013 22:12:12
    Säga vad man vill om 9-3 men jag hoppas för guds skull att de sätter en bra designer på denna nya elbil så att den blir läckert attraktiv i ett modernt stilrent format. Sen är det ju grymt positivt om den får 200 km räckvidd och ett pris på under 300 tsek.... kan ju alltid hoppas... :)

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln