Geely satsar på nya elbilar

Den rena elbilen Volvo C30 electric Den rena elbilen Volvo C30 electric

I ett försök att befästa sin position i Kina inom det förmodat blomstrande elbilssegmentet, undertecknade Volvoägare Geely ett joint venture-avtal med Kinesiska Kandi Technologies att etablera Zhejiang Kandi Electric Vehicles.


Kandi Technologies är en av Kinas ledande tillverkare av extremt lätta och minielfordon. De tillverkar idag batteridrivna fordon som enbart lämpar sig för urbana miljöer eller som terrängfordon.


Det etablerade samriskföretaget Zhejiang Kandi Electric Vehicles, ska helt enkelt bygga vidare från dessa extremlätta elfordon och skapa fullvärdiga elbilar och även fokusera på kollektivtrafikfordon


Enligt avtalet om samriskföretaget kommer både Geely och Kandi Technologies äga hälften av Zhejiang Kandi Electric, som redan beräknas vara värt en miljard kinesiska Yuan, motsvarande drygt 1 miljard kronor.


Volvo har väldigt tydligt tidigare uttryckt att de inte ser något "business case" i den rena elbilen, kanske är det helt enkelt så att huvudägaren Geely vill utforska nya vägar att få fram ny teknik till elfordon som senare kan användas i Volvos platformar.

Etiketter: volvo elbilar geely elbuss

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln