Fisker sparkar sina anställda

Fisker Automotives fd styrelseordförande - Henrik Fisker & Fisker Karma Fisker Automotives fd styrelseordförande - Henrik Fisker & Fisker Karma

Medan Tesla Motors bevisar att det går att tjäna pengar på rena elbilar så går Fisker Automotive åt andra hållet och ser ut att ha börjat sjunga på sista versen. I fredags sparkade Fisker Automotive merparten av sina anställda och även om beskedet rent officiellt kom utan förvarning, var det långt ifrån oväntat.


De tråkiga nyheterna kring Fisker Automotive verkar inte ha något slut. För en vecka sedan permitterades alla fabriksarbetare och i fredags fick alltså 160 anställda fick gå med omedelbar verkan. Kvar lämnades endast 53 febrilt arbetande som ska försöka finna någon slags lösning på Fisker Automotives finansiella problem.


Flera källor pekar på att ledningen försöker stycka upp och sälja bolaget i olika delar för att lättare kunna få in pengar för att betala den lånebetalning till amerikanska DoE den 22 april.


Fisker Automotive släppte under fredagen ett pressmeddelande där de beklagar sig over att de blivit tvingade till att säga upp större delen av sina arbetsstyrka. Men bolaget har tyvärr kommit till det stadiet att de inte hade något annat val.


Strax efter att meddelande gått ut kom också information om att tingsrätten i Santa Ana i Kalifornien gick ut med en stämningsansökan om uppsägningar på felaktiga grunder. De arbetande på Fisker hade avskedats utan det normala 60 dagar långa varselkravet.


Advokatbyrån Outten & Golden lämnade in ansökan på uppdrag åt flera fd anställda. Trots finansiella problem hoppas de förmodligen att de har en möjlighet att få tillbaka en viss del av sin löner pga att Fisker nyligen lyckades få ut 15 miljoner USD i en förlikning från batteritillverkaren A123 - numera kallat B456.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln