Porsche Panamera laddhybrid

loading...

Många trodde att Volkswagen-gruppens första laddbara elbil skulle bli lilla stadsbilen e-Up, men istället har VW-ägda Porsche nu släppt uppgifter om att deras Panamera kommer som laddhybrid. Porsche påstår själva att det är den första laddhybriden i lyxbilsklassen.


Det bör nog tilläggas att de tyvärr faktiskt redan är slagna av Fisker Karma även om man inte vill erkänna Fisker Automotive som en gedigen biltillverkare med goda framtidsutsikter. Men trots allt är det ett välkommet tillskott till laddbara bilar, speciellt nu då Fisker Automotive har det lite kärvt.


Porsche Panamera E-hybrid som bilen heter, skulle egentligen ha premiär först på bilmassan i Shanghai den 21 april, men släppte alltså redan igår nyheterna om lansering redan till juli i år.


Panamera E-hybrid har ett 9,4 kWh batteri som ger bilen en maximal räckvidd på el upp till 35 km, vilket är snäppet bättre än Toyota Prius laddhybrid. Men precis som Fisker Karma blir bilen trots allt ingen supermiljöbil eftersom utsläppen enligt NEDC hamnar på 71 g CO2 per km.


Med all sannolikhet kommer bilen utrustas med samma laddmöjligheter som t ex Volvo V60 laddhybrid, dvs en typ 2 anslutning. Laddeffekten verkar bli begränsad till max 3,7 kW vid en fast anslutning och en full laddning tar då runt 2 timmar och 30 minuter tack vare det förhållandevis lilla batteriet. Ingen snabbladdning erbjuds.


Toppfarten anges till 135 km/h vid enbart eldrift vilket lär räcka för våra svenska vägar. Men på tyska autobahn kan man komma upp i toppfarten 270 km/h tillsammans med förbränningsmotorn. 0-100 går på 5.5 sekunder.


Inge svenskt pris anges men rykten gör gällande att laddhybriden kommer betinga ett pris på ca 50-100 tusen mer än standard Panamera vilket ger ett pris på runt 1 miljon kronor.

 

Se promo-video nedan.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln