Fler laddhybrider än elbilar

För första gången körs det fler laddhybrider än rena elbilar på svenska vägar För första gången körs det fler laddhybrider än rena elbilar på svenska vägar

Den 1 april 2013 var beståndet av laddbara elbilar i Sverige 2208 stycken. Det är en ökning av beståndet med 39% procent sedan årsskiftet. Det visar nya detaljerade siffror från statistikdatabasen ELIS - Elbilen i Sverige. Siffrorna tas varje månad fram av Easycharge, Sveriges oberoende konsultföretag inom e-mobility.

 

Den totala andelen laddbara elbilar uppgår idag till 0,05 procent av Sveriges bilflotta, vilket innebär en ökning med 614 stycken sedan årsskiftet. Helt batteridrivna elbilar uppgår till totalt 1081 fordon och laddhybrider uppgår till 1127 fordon. För första gången finns det fler laddhybrider än helt batteridrivna elbilar på svenska vägar. Bruttokvoten av antal laddplatser delat med antal elbilar, CPEV, är idag 0,18 jämfört med 0,19 under föregående månads mätning. Som jämförelse har Norge ett CPEV på 0,43 för föregående månad. Under april månad tillkom endast 5 laddplatser i Sverige.

 

– Som förväntat var försäljningen av elbilar inte riktigt lika stark i mars som i februari i år, men den var trots allt högre än förutspått. Volvo V60 laddhybrid står för den största delen av beståndsökningen och visar om något på att priset inte alltid är en avgörande faktor om en elbil säljer eller ej, snarare vad man får för pengarna. April och maj kan bli något sämre elbilsmånader i väntan på att nya modeller kommer lanseras på den svenska marknaden, säger Andy Rietschel, vd för Easycharge.

 

Easycharge publicerar varje månad återkommande statistik kring elbilsbeståndet i Sverige. Statistiken sammanställs från en unik databas över Sveriges samtliga laddbara elbilar och ger en mer enhetlig bild av elbilar och laddhybrider än vad som tidigare varit möjligt. Bland annat belyses olika laddstandarder, tekniska specifikationer specifika för elbilar och lokaliseringsuppgifter för varje enskild bil, samt diverse prognoser och sorteringsalternativ. Informationen ger ett unikt beslutsunderlag då det kommer till uppbyggnad av lokal laddinfrastruktur, inköp av elbilar och marknadsöversikt.


Läs mer om ELIS på Easycharges hemsida.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln