Tesla erbjuder nu leasing

Skulle du leasa en Model S för $500 Skulle du leasa en Model S för $500

Det var varken en ny elbil eller en nyemission som Elon Musk, vd för Tesla Motors, twittrade om häromdagen. Företaget erbjuder istället inom kort en exceptionellt förmånlig leasing-deal för sina kunder.


I samarbete med US Bank och Wells Fargo lanserar Tesla nu ett leasing-program som kombinerar det bästa från ägande och de bästa från leasing.


Tesla motors skriver att precis som Model S, har denna leasing produkt arbetats fram från grunden för att ge det bästa av alla världar. Så här fungerar det:

 

  • Genom att de statliga subventionerna i USA är relativt höga kan kreditgivarna (US Bank eller Wells Fargo) betala alla 10% av den initiala kostnaden vid en gokänd kreditansökan.
  • När man väger in och gör avdrag för besparingar och samtliga externa kostnader blir den totala nettokostnaden för att leasa en Model S med 85 kWh mellan 500-600 USD och utan en initial insats.
  • Efter 36 månader har man rätt (men är inte tvingad till) att sälja tillbaka sin Model S för samma procentuella nedskrivningsvärde som hos en Mercedes S-klass. Restvärdet uppges till 43%.
  • Inte nog med att Tesla Motors garanterar andrahandsvärdet på bilen, Teslas vd Elon Musk, går också in med en personlig garanti till att bilen behåller sitt andrahandsvärde.


Som det ser ut verkar detta erbjudande än så länge enbart gälla på den amerikanska marknaden, men med tanke på Tesla Motors filosofi om att erbjuda sina produktur till samma villkor över hela världen, vore det mycket märkligt om detta erbjudande inte skulle ta sig även till Europa inom kort.


Tesla Motors kan förmodligen se fram emot en drös av nya beställningar med detta erbjudande. Helt plötsligt behöver man inte ens vara rik för att äga en Model S och Tesla Model S blir plötsligt väldigt attraktiv som förmånsbil.


Som en "side-note" redovisades också försäljningssiffror i USA som pekade på att Tesla Model S var den mest sålda elbilen under det första kvartalet i år. Imponerande med tanke på att den också är dyrast. De första exemplaren av Model S i Sverige lär dyka upp i juni eller juli.

 

Se Elon Musk berätta om erbjudandet nedan:

Etiketter: tesla model s

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln