Batteritillverkare får nytt namn

Fantasifullt namnbyte till B456 Fantasifullt namnbyte till B456

Batteritillverkaren A123 som nyligen gick i konkurs och därefter blev uppköpta av kinesiska Wianxang, har fått ett nytt namn. Man skulle kunna tro att det var ett aprilskämt men det nya namnet är faktiskt B456.


När B456 hette A123 levererade bland annat företaget batterier till laddhybriden Fisker Karma. A123 var baserat i Massachusetts, USA och fick 2009 ta del av 249 miljoner USD som stödpengar från Amerikanska Department of Energy.


Kinesiska Wianxang försökte under 2012 köpa 80% av A123 för 450 miljoner USD men affären gick aldrig igenom och A123 blev tvingade till att ansöka om "Chapter 11" - konkursskydd.


Wianxang blev lite ironiskt trots allt köparen av A123s konkursbo, men då för endast 257 miljoner USD. Tidigare amerikanska A123 är nu alltså kinesiska B456. B456 kommer att leverera batterier till GMs nya elbil Cheverolet Spark EV.


Spark EV förväntas börja leverareas till USA i sommar och komma till Europa under nästa år.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln