Tesla Model S vinner pris igen!

Tesla vinner igen! Tesla vinner igen!

Tesla Model S tar hem ytterligare ett stort pris i bilvärlden som "World Green Car Of The Year". Priset delades ut i samband med motormässan i New York. Tesla Model S stod sedan tidigare i final med Renault Zoe och Volvo V60 laddhybrid.


Att Tesla Model S tar hem ett till stort pris känns inte som någon stor överraskning även om många hade tippat på att Renault Zoe kanske skulle kunna ge Model S en match. Renault Zoes fördelar handlade om lågt pris och massmarknadspotential istället för den något mer spektakulära och nischad Model S.


Volvo V60 laddhybrid hade tråkigt nog ingen direkt stor chans att ta hem vinsten, men att bli rankad som finalist tillsammans med två "elbilsveteraner" bör nog ändå ses som en stor bedrift. Frågan är hur juryn hade röstat om V60 hade varit helt eldriven med en räckvidd på låt säga 200km?


Pressmeddelandet berättade ingenting om hur juryn hade röstat och det går därför inte att säga vem som kom på 2:a respektive 3:e plats.


World Green Car of The Year delades ut för 8:e året i rad, tidigare vinnare har varit:


2012 Mercedes-Benz S 250 CDI BlueEFFICIENCY
2011 Chevrolet Volt
2010 Volkswagen BlueMotion
2009 Honda FCX Clarity
2008 BMW 118d with Efficient Dynamics
2007 Mercedes-Benz E320 Bluetec
2006 Honda Civic Hybrid


Detta är det femte (!) stora bilpriset som Tesla Model S vinner under loppet av 6 månaders tid. Tidigare priser som Tesla Model S har kammat hem är:


Motortrend 2013, Car of the Year
Yahoo! Autos Car of the Year 2013
Automobile of the Year 2013
CNET 2012 Tech Car of the Year


Grattis säger Laddaelbilen.se!

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln