Nissan utvecklar en ny elbil

Ska LEAF få ett syskon? Ska LEAF få ett syskon?

Vid en nyligen gjord intervju med Nissan och Renaults vd Carlos Ghosn, berättar han om utvecklingen av en ny elbil för stadskörning tillsammans med Renault, stora satsningar i Kina och att de arbetar vidare på att få ner kostnader och därmed priset på Nissan LEAF.


Nissan har gjort en rejäl satsning på att förnya LEAF på många fronter men framför allt har de upprättat mer lokala produktionsenheter för att undvika bland annat växelkursproblem. Ghosn säger även att satsningen på LEAF är långt ifrån över, det jobbar på att få ner kostnaderna ännu mer, att lösa räckviddsångest, bygga infrastruktur och att dessa åtgärder kommer ge en skjuts i försäljningen.


LEAF kommer även börja säljas i Kina under deras kinesiska varumärke kallat Venucia. Kina har en målsättning om att ha 2 miljoner elbilar år 2020 och Ghosn är fast besluten om att Nissan ska äga en stor del av den marknaden.


Nissan arbetar också tillsammans med Renault på att utveckla en elbil för stadstrafik avslöjar han. Men mer än så får vi inte veta - är det en Nissanvariant på Zoe eller är det en Renault Twizy? I klippet verkar det också nästan som att han är på väg att avslöja något mer, men glider snabbt in på annat. Kommer vi kanske få se en förlängd LEAF med kombikapacitet?


LEAF har nu sålts i över 54 000 exemplar över hela världen men Ghosn vill hellre fokusera på att öka försäljningen ännu mer än att lägga för mycket kraft på nya modeller, säger han.


Carlos Ghosns budskap är tydligt och målinriktat, Nissan satsar stenhårt på elbilar och kommer att fortsätta att göra det. 

 

Se hela videon nedan och berätta sedan vad du tror att Ghosn är påväg att säga vid 0:48.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln