Scarlet Motors – elbil med sisu?

Än så länge enbart en logotyp Än så länge enbart en logotyp

Med elbilarnas intåg har det uppstått ett antal nya koncept som har förändrat hur vi ser på bilar. Det senaste i raden av spännande projekt som sakta skrider framåt är baserat i vårt grannland, inte till väster utan till öster – i Finland. Scarlet Motors lovar att göra allting nytt från första pennstrecket.


Scarlet Motors drivs av före detta it-entreprenören Julien Fourgeaud som bland annat drev framgångsföretaget Rovio som skapade spelet Angry Birds. Nu är Fourgeuad inne i bilindustrin med ett koncept att bygga sportbilar för nästa generations användare, och naturligtvis ska de bli helt eldrivna.


Scarlet skriver på sin hemsida:


"En attraktiv bil, en sann "mobil enhet" utformad för att ge en fantastisk körupplevelse.
Sedan vår ungdom har sportbilar alltid varit ett föremål för fascination och lust. Vi har vuxit upp och tittat på dem, drömt om dem och så småningom, om vi hade tur, fått köra en – och haft roligt och njutit av spänningen.


Vi försäkrar att nästa generations förare ska ha samma möjligheter: att drömma, att njuta av spännande och rolig körning, att sömnlöst integreras i deras digitala livsstil.
Vi öppnar Pandoras ask till fordonsindustrin.


Luta dig tillbaka, slappna av och titta på, eller följ med oss att bygga framtiden."
Scarlet Motors tanke är att låta användarna skapa bilen och de bygger upp ett forum kring bilens utveckling. Än så länge finns mycket knapphändig information, inga skisser eller fakta och projektet bygger idag enbart på ett relativt flummigt framtidskoncept.


Det enda vi vet är att det ska bil en eldriven sportbil och att företaget har sökt kapital, bland annat via finska versionen av tv-programmet "Draknästet". Vad resultatet blir återstår att se.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln