Teslas Elon Musk twittrar rykten

Elon Musk Elon Musk

Tesla Motors vd Elon Musk har gjort sig känd för att sprida information om bolaget via sitt Twitterkonto. I slutet av året skrev han t ex att bolaget hade positivt kassaflöde utan att någon offentlig information hade släppts. Så ikväll var det dags igen.


Elon skriver:


"Really exciting @TeslaMotors announcement coming on Thursday. Am going to put my money where my mouth is in v major way."

 

Ordspråket "to put my money where my mouth is" kan betyda lite olika saker och spekulationer om vad twitterinlägget faktiskt betyder har fått många att skriva på olika forum. Allt ifrån offentliggörandet av en ny bilmodell, att Elon investerar mera pengar i bolaget och till att Model S får bilpriset "World green car of the year" som också Volvo V60 Laddhybrid tävlar om.


Någon trodde också att fabriken skulle byggas ut och att produktionskapaciteten skulle öka från nuvarande 500 enheter per vecka till 800.


Tesla Motors aktiekurs tog ett rejält skutt uppåt på nyheten och vi får återkomma på torsdag då vi vet mer.

 

Uppdatering 2012-03-26 08:20

 

Under natten till tisdagen kom ett nytt tweet från Elon Musk där han sa att nyheten kommer släppas på tisdag den 2 april pga kvartalseffekter. 

 

Då Tesla Motors är ett publikt bolag som handlas på Nasdaq-börsen i USA omfattas företaget av ett antal regler för hur finansiell kommunikation måste hanteras. Elons nyhet som han twittrar om bör med all sannolikhet därför handla om teknisk karaktär i ett längre perspektiv. Något som inte bör kunna anses allt för kursdrivande. Vi får se efter påsk.

 

Vad tror ni?

Etiketter: tesla elon musk

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

 • Tesla-fan • 2 april 2013 21:52:50
  Någonting är riktigt lurt, teslas hemsida har varit nedstängd i flera omgångar under dagen. Det känns som att någon stor uppdatering är på gång.
 • George • 2 april 2013 18:45:48
  Tror att Elon kommer finansiera ett world-wide leasing program för Model S... Alternativt slå ihop alla sina bolag till ett jättebolag.
 • Tobias • 26 mars 2013 14:50:46
  Jag tror det är precis vad Kalle syftar på, en tredje generationens tesla som kommer produceras i större volymer och i en prisklass som kan konkreta med t.ex Nissan Leaf. Känns väldigt troligt med tanke på att Model s faktiskt presenterades för första gången redan 2008.
 • Lasse • 26 mars 2013 14:31:31
  svar till kalle: Hade varit mycket trevligt om tesla skulle släppa mer info om sin tredjegenerations bil som går under kodnamnet "Bluestar" men troligen kommer vi få vänta tills nästa år minst för mer spec kring den bilen då den släpps 2015-2016. Bas modellen för 30k dollarkommer gissningsvis runt 24mil. Att använda teslas superchargers, som redan i år börjar dyka upp i sverige kommer vara 100% gratis.
 • kalle • 26 mars 2013 13:10:02
  jag gissar på en billigare bilmodel ca 30k dollar i mycket större volym en model s. skulle va spenande och se om en sån bil har lika lång reckvid, och hur mycket de komer kosta att ladda i en supercharger.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln