Renault Twizy kommer till Sverige

Renault Twizy i olika kombinationer Renault Twizy i olika kombinationer

För drygt en månad sedan berättade Laddaelbilen.se om att det är tveksamt ifall Renault Twizy kommer till Sverige, men nu är det bestämt! Renault Twizy lanseras i Sverige i april månad med ett pris som startar på attraktiva 69 900:-.


Men priset är så klart en sanning med modifikation för 69 900:- gäller enbart instegsmodellen som är hastighetsbegränsad till 45 km/h och dessutom tillkommer batterihyra från 600:- per månad – ett smart koncept som Renault fortfarande är ensamma om.


Twizy klassas i Sverige som en fyr-hjuling och man sitter hyffsat bekvämt 2 personer i rad. I toppmodellen kan man komma upp i 80 km/h och på papperet klarar den en körsträcka på upp till 12 mil vilket är i klass med en del mindre elbilar. I verkligheten bör man dock komma någonstans mellan 8-10 mil. Mer än tillräckligt för både en, två och tre dagars pendling till jobbet för de flesta människor.


Ett kul koncept med Twizy är att den är extremt anpassningsbar. Den kan fås i ett gäng olika färgkombinationer, man kan dessutom välja till dragkedjefönster och även backvarnare. Ingen klimatanläggnings finns men framrutan är imfri med elektrisk hjälp.


Twizy är i allra högst grad ett mycket intressant stadsfordon för att snabbt ta sig fram och lätt finna en parkering. Frågor om säkerhets aspekter har tagits upp med tanke på fordonets lätthet och plastkaross, men i jämförelse med en lätt motorcykel eller en moped, är den trots allt bra mycket säkrare. Twizy bör såklart inte köras på motorvägar.


Ett litet frågetecken kring hur bra den verkligen kommer att sälja är just avsaknade av laddställen i storstäderna. Twizy kommer med en sladd som i ena änden sitter fast i fordonet och med en Schuko-kontakt (vanlig kontakt) i andra änden. Naturligtvis kommer flera stå i garage för att laddas, men frågan är om man vill betala för en garageplats i Stockholms innerstad för att behöva ladda sin Twizy – för Twizy är väl ett stadsfordon?


Trots allt är Twizy ett smart och riktigt attraktivt val för den som ofta kör korta sträckor i städerna. Förmodligen kan Twizy även fungera klockrent som mindre transportfordon för t ex olika tjänsteföretag.


Vad tycker ni? Är Twizy ett intressant elfordonsval med ett attraktivt pris under 100 000:- och hur skulle ni använda det?

Etiketter: renault twizy

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln