Gammalt elbilsmärke får nytt liv

För dryg 100 år sedan fanns en elbilstillverkare vid namn Detroit Electric. Företaget tillverkade då en elbil som klarade 5-6 mil på en laddning. Nu efter ett uppehåll på över 70 år gör märket en come-back med en affärsplan som är skrämmande lik Tesla Motors.


Men det startade redan för 5 år sedan, då namnet Detroit Electric återuppstod via ett start-up bolag som hade storslagna planer på att tillverka en billig 5-sitsig sedan i samarbete med ett malaysiskt företag kallat Proton Holdings. Projektet kom aldrig till skott men något senare berättades det om ett samarbete med Dongfeng Motor Corp men även detaljerna vara få och inget hördes sedan.


Företaget som har placerat sig i den välkända Fisher-building i Detroit har nu högt flygande planer på att tillverka elbilar och de första skuggade bilderna på en 2-sitsig sportbil har nu visats upp. Den kommer att visas upp officiellt på Shanghai Motor Show den 20 april i år och förhoppningsvis ser vi flera nyheter släppas inom kort. Inga fler detaljer kring bilen har släppts.


Detroit Electric har en tight tidsplan som verkar vara enormt uppbackat av stort kapital. Från bolagets sida har meddelats att:


• Produktionen kommer att ske i en fabrik Michegan i USA.
• 180 lokala jobb ska skapas.
• Den 2-sitsiga sportbilen ska tillverkas i en limited edition på 2500 exemplar.
• Detta ska följas med två andra prestandamodeller i volymtillverkning i slutet av 2014.
• Den nya sportbilen ska visa upp Detroit Electrics klassledande el-drivlina.


Detroit Electric säger också att de kommer offentligöra ett samarbete med en stor billeverantör under Shanghai Motor Show. Kan det vara det gamla Dongfeng-samarbetet eller någon annan?


Bolagets affärsplan verkar har förändrats från billigt och volym till dyrt och prestanda, tankegångarna är förvånansvärt lika Tesla Motors och skuggbilden är läskigt lik en Lotus Elis som också Tesla Roadster byggdes på.


Allt ovan låter nästan lite för bra för att vara sant men vi lär bli varse ganska snabbt om Detroit Electric menar allvar denna gång.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln