Fisker utan bud

Fisker Karma Fisker Karma

Den hetaste kandidaten till att lägga bud på Fisker, Volvoägaren Geely, är nu ute ur leken. Problem att tillgodose de villkor som Fisker hade på lån från amerikanska Department of Energy anses vara orsaken.


Geely hade hoppats på att få klart köpet av Fisker nu men tuffa villkor från DoE är orsaken som fick affären på fall. DoE säger att köparen av Fisker Automotiv har en skyldighet att återställa kapacitet och jobb vid Fiskers fabrik i Delaware USA, enligt villkor skrivna av USAs regering.


Källor nära förhandlingarna säger att dessa skyldigheter är för komplicerade och anses som för riskfyllda. Fabrikens fotavtryck är för stort. Det skulle ta lång, lång tid att fylla upp fabriken och återanställa personal där, säger källorna.


Om Geely anser att villkoren och skyldigheterna är för tuffa, kommer Dongfeng Motor Corp eller Wianxang, som tidigare också har varit med i budstriden, verkligen anse att dem är okej?


Flera medier, inklusive Laddaelbilen.se, hade tidigare spekulerat i att affären gick i stöpet på grund av Henrik Fiskers avhopp. Fisker meddelar nu att hans avhopp inte hade någonting med affären att göra utan att det var oenigheter med bolagets vd gällande företagets affärsstrategier som var det avgörande.


Henrik Fisker lämnade vid sitt avsked tillbaka sin företagsbil men gick raka vägen till en den lokala Fisker-handlaren i Santa Monica och köpte sig en ny Fisker Karma. Han sa att han ville stödja sin lokala bilhandlare.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln