IKEA bjuder in till elfordonsdag

IKEA har elfordonsdag i Älmhult IKEA har elfordonsdag i Älmhult

IKEA anordnar i samarbete med Miljöfordon Syd, projektet Green Charge Sydost och Älmhults Kommun en elfordonsdag med temat "Elfordon – för de många människorna?". En stor samling intressanta talare och utställare samlas i Älmhult torsdagen den 21 mars.


På IKEA jobbar man för att påskynda övergången till eldrivna fordon laddade med förnyelsebar energi. IKEAs globalt ansvarige för hållbarhetsinnovationer, Håkan Nordqvist, kommer den här dagen berätta om de satsningar IKEA gör för att nå deras mål.


Bland övriga talare finns bland annat rallyföraren Tina Thörner, Magnus Henke från Energimyndigheten och Allan Larson från Elbil2020 i Hammarby Sjöstad. Deltagarna kommer också få möjligheter att klämma och känna på i stort sätt samtliga elfordon som går att få tag på, även segways och elmopeder.


Tre modeller som får Sverigepremiär är Renault Fluence, Renault Twizy och Tesla Model S, speciellt uppkörd från Köpenhamn enbart för detta evenemang. I utställningen finns även laddinfrastrukturföretag och tjänste, finans- och konsultföretag såsom Hertz, Autolease, Logica och Easycharge.


Över 200 personer har anmält sig och syftet med eventet är att diskutera hur man kan skapa förändringar för att möjliggöra elfordon för de många människorna. En hearing, ledd av journalisten och sportkommentatorn Staffan Lindeborg, kommer att avsluta dagen, där relevanta parter diskuterar hur man tillsammans kan göra elfordon till en naturlig del i människors vardag.

Etiketter: elbilar tesla kommuner ikea

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Lasse • 24 mars 2013 16:15:39
    Hade varit väldigt spännande att veta hur det gick? Hade själv inte möjligheten att ta mig dit då och iInte kunnat hitta speciellt mycket mer info om detta event. Hade varit trevligt .

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln