BMW visar upp Concept Active Tourer

BMW Concept Active Tourer BMW Concept Active Tourer

Det har gått lite olika rykten om BMWs elektrifiering av sina fordon och nu visar BMW för första gången upp sin laddhybrid Active Tourer som konceptbil. Laddhybriden ska ha premiär på New York Auto Show i slutet av mars men BMW säger sig inte ha några produktionsplaner.


Konceptbilen bygger på kompaktsegmentets 1-serie och använder sig först och främst av en turbomatad 1,5 liters 3 cylindrig bensinmotor som driver på framaxeln som kombineras av en elmotor som driver på bakaxeln. Det är första gången BMW använder sig av den så kallade "e-drive-teknologin" men uppgifterna om elmotor och batteri är knapphändiga.


Bilen ska dock enligt uppgift gå att köra enbart på el i över 30 km och göra 0-100 på under 8 sekunder och med en toppfart på nära 200km/h. Med hjälp av elmotorn kan bensinförbrukningen hållas nere till endast 2,5 l /100km vilket ger ett CO2-utsläpp på 60 g per km.


Om bilen skulle gå i produktion innebär det att bilen inte skulle bli godkänd som supermiljöbil trots att el-körsträckan är längre än vissa andra laddhybrider på marknaden idag.


Trots att bilen inte har några produktionsplaner är det lite märkligt att denna bil visas upp under BMW-varumärket. BMW har ganska tydligt uttryckt sig att de vill samla all elektrifiering under BMW "i"-varumärket för att särskilja produkterna. Det ska bli mycket intressant att se om det tillkommer ett "i" till denna konceptbil inom kort eller om det helt enkelt är så att elektrifieringen har börjat vandra över till de ordinarie modellprogrammen.

 

Nedan också en video som berättar om laddhybriden.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln