Fisker lämnar Fisker

Fisker Karma och Henrik Fisker Fisker Karma och Henrik Fisker

Ordföranden och grundaren till Fisker Automotive, Henrik Fisker, har med omdelbar verkan lämnat sin post som ordföranden till bolaget. Beskedet kommer i kölvattnet av att bolaget fått bud på sig från två kinesiska och ett europeiskt icke namngivet företag.


På grund av finansieringsproblem och batteritillverkarens A123's konkurs och långsamma rekonstruktion med en kinesisk ägare, har Fisker Automotive inte byggt några bilar sedan juli i förra året.


Volvo personvagnars ägare Geely tros för tillfället vara den som har störst chans att ta över företaget i konkurrens med Dongfeng Motor Corp. Men uppenbarligen har beslut inom dessa frågor skurit sig mellan grundaren och ledningen. Henrik Fisker pratade så sent som för ett år sedan om att han letade efter en strategisk partner, inte efter att bli uppköpt. Det är mycket troligt att Henrik Fiskers agerande har att göra med ett övertagande av företaget.


Tidningen Autocar framförde under gårdagen Henrik Fiskers uttalande.


"Från och med 13 mars 2013 har Henrik Fisker lämnat företaget och sin post som ordföranden. Huvudorsaken till hans avsked är flera stora problem att komma överens med bolagets ledande befattningshavare."


Senare under kvällen släppte även Fisker Automotive sitt officiella uttalande.
"Fisker Automotive meddelar idag att bolagets Ordförande, Henrik Fisker, har sagt upp sig från sin post. Bolaget tackar Mr Fisker för sitt tjänstgörande och många insatser som har tagit Fisker Automotive från ett upp-startsbolag till en fullfjädrar global biltillverkare.


Fisker Automotive är stolta över att ha lanserat världens första lyx-laddhybrid, den prisbelönade Fisker Karma sedan. Bolaget har en stark och erfaren ledningsgrupp och bolagets strategi har inte förändrats. Mr Fiskers avgång förväntas inte påverka bolagets strävan efter strategiska samarbeten och finansiering för att stödja Fisker Automotives fortsatta utveckling som en pionjär inom låga utsläpp och laddhybridteknik."


För en månad sedan hade den svenska generalagenten för Fisker, Callisma i Danderyd, 3 stycken Fisker Karma klara för leverans. Det rullar för närvarande 20 stycken Karmas i Sverige men det har inte registrerats några fler i Sverige sedan 9 okt i förra året.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln