BMW i kommer till Stockholm

BMW i3 koncept BMW i3 koncept

Det har varit många nyheter från "BMW i" den senaste tiden - testkörningar uppe i Norrland och dubbelgarderingar mot räckviddsångest. Och mer lär det bli inom kort, för nu kommer nämligen BMW i för första gången på gästbesök till Stockholm.


Den senast kommunikationen som har skett från BMW i's sida har behandlat mångas farhågor om räckviddsångest. BMW i har nu inte bara garderat sig, utan dubbelgarderat sig för att deras kunder ska känna sig trygga med att köpa deras elbilar.


Först och främst kommer kunder till BMW i ha möjlighet att välja till en mindre 2-cylindrig motor, kallad ReX, att användas som generator. Denna kan enligt rykten då nästan förbubbla räckvidden. Räckviddsförlängaren är dock inte tänkt att användas som i fallet med en vanlig laddhybrid, t ex Ampera, utan mer som en reservtank. Herbert Diess, global R&D chef för BMW säger:


"The range extender is not intended for daily use. It's for situations when the driver needs to extend the range of the vehicle to reach the next charging station. Therefore, the i3 probably won't be the choice for customers with a need for an extended range."


Som en andra gardering och en lösning om deras kunder trots allt vill köra en längre sträcka, ska kunder till BMW i också få tillgång till en lånebil av BMW. Ett koncept som tidigare har provats i mindre skala av bland annat Nissan i USA.


Någon produktionsklar BMW i3 lär inte visas upp före motormässan i Frankfurt i september, men stockholmare och förbipasserande resenärer kommer inom kort få en glimt av BMW i's uppvisningsbilar på Centralen i Stockholm.


Det lär enligt källor bli ett stort event mellan den 22:a till den 26:e mars där det inte enbart kommer visas upp BMW i's elbilar utan också hållas en rad olika evenemang. Om ni trots allt inte har möjlighet att närvara så kommer Laddaelbilen.se att hålla er uppdaterade.

Etiketter: bmw i3

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln