World Green Car Finalister

Model S eller Zoe?

World Green Car Award är ett pris utdelat av World Car Awards (WCOTY) och prisutdelning sker i år i samband med New York Autoshow i slutet av mars. Finalisterna i årets tävling är Tesla Model S, Renault Zoe och Volvo V60 Laddhybrid.


Att Volvo V60 Laddhybrid lyckas ta sig in i Tesla och Renaults sällskap måste anses som en seger och det är bara att gratulera Volvo till finalplatsen. Laddaelbilen.se tror dock tyvärr att det blir svårt för Volvo att vinna priset och vi tror att fighten med all sannolikhet står mellan Renault Zoe och Tesla Model S.


Tesla Model S har redan dragit hem flertalet prestigefulla priser, bland annat amerikanska tidningens Motortrend "Car of the Year" och Tesla kan stoltsera med tonvis av mycket goda recensioner. Ska man vara helt krass leder Tesla elbilsracet med hästlängder då det kommer till prestanda och teknologi men Tesla har en nackdel som Renault har till sin fördel.


Lite beroende på utförande är Zoe 4-5 gånger billigare än Model S och riktat till den stora massan. Den är liten och snygg, den är Europeisk, den laddas snabbt och den har en riktigt bra räckvidd gentemot andra inom samma segment. Faktum är att Zoe verkar vara en riktigt bra elbil och den kommer till Sverige under början av nästa år.


Så vem som till slut vinner priset beror på vad juryn vill belöna. Teknik på sin spets eller teknik till den stora massan. Vilken är din favorit?

Etiketter: model s zoe v60 phev

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Bengt Johansson • 8 mars 2013 16:58:32
    Hjärtat säger Model S men hjärnan säger Zoe...

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln