Eldriven transportbil från VW

E-Co-Motion konceptbil

För några dagar sedan hintade Volkswagen om en ny elektrisk transportbil och igår var det dags att visa upp konceptbilen E-Co-motion offentligt på scenen i Geneve. VW talade om hur den för alltid skulle kunna förändra de lätta transportfordonen.


"Electric mobility—especially in the area of light commercial vehicles—will assume a decisive role over the mid- to long-term considering the growing transport needs in the world's megacities."


Det pratades om att transportera varor i våra städer ljudlöst och utsläppsfritt och till och med en möjlig ny fordonsklass; Transportbil för innerstäder.


Elmotorn i E-Co-Motion är samma som sitter i e-Golf. E-Co-Motion ska kunna fås med 3 olika batterialternativ 20, 30 eller 40 kWh och med motsvarande räckvidd på 100, 150 eller 200 km.

 

Tills nu är det endast Tesla Model S av samtliga elbilar på marknaden som levereras med olika batteripack och det är märkligt att inte fler har byggt in detta tänk. Det finns säkerligen många presumtiva kunder som skulle kunna tänka sig betala några kronor extra för t ex en Nissan LEAF med ett dubbelt så stort batteri.


Men återigen är E-Co-Motion lite tröttsamt nog enbart en konceptbil och vi väntar fortfarande på att eUp och e-Golf ska nå marknaden. E-Co-Motion ingjuter dock en hel del hopp om framtida produktion med tanke på att den delar samma teknologi som produktionsklara e-Golf.

 

Den stora frågan är om VW är alldeles för sent ute med eldrivna transportbilar. Renault, Mercedes, Citroën och Peugeot har alla redan sina eldriva transportbilar ute på marknaden. Kan VW etablera sig med eldrift trots en så sen marknadsintroduktion? Kommentera gärna nedan.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln