Mer info om CA-MiEV

Genevemässans hetaste konceptelbil är Mitsubishi CA-MiEV. Inte för att den är snyggast, snabbast eller coolast, utan för att den är mest trolig att gå i produktion. Tidigare visade vi bilderna innan mässan öppnades och nu kan vi ge er en video och mer specifikationer.


Som tidigare nämnt ska CA-MiEV klara en körsträcka på 300 km. Till sitt förfogande har den ett batteripack på 28 kWh och ett mycket lågt luftmotstånd med ett värde på 0,26 cd. CA-MiEVs föregångare i-MiEV har som jämförelse ett batteri på 16 kWh och ett aerodynamiskt värde på 0,35 cd.


CA-MiEV kommer vidare drivas av en elmotor på 80 kW och konceptbilen visar även upp egenskaper såsom trådlös laddning och smartphone uppkoppling. Ingen information om solcellerna på taket har kommunicerats.

 

Mitsubishis företrädare säger att i detta skede är CA-MiEV inte planerad för produktion och att olika teknologier nu visas upp för användning i framtida fordon.


Laddaelbilen.se tror dock på en produktionsklar bil inom kort. Eftersom i-MiEV var en stor besvikelse och CA-MiEV är resultatet av ett arbete som bygger på i-MiEVs brister, vore det mycket märkligt om bilen inte landade på produktionsbandet inom de kommande åren.


Se även video högst upp på sidan.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln