Så ser nya Mitsubishi CA-MiEV ut

loading...

För några veckor sedan berättade Laddaelbilen.se om Mitsubishis nya elbil CA-MiEV. CA-MiEV är ännu enbart en konceptbil men bygger på de lärdomar som Mitsubishi fått via i-MiEV. Bilen kommer att visas upp i Geneve men vi kan redan nu visa upp hur bilen ser ut enligt bilder som har läckt från en rysk webbsida.


Det man snabbt lägger märke till är att det är en något större bil än i-MiEV. CA-MiEV har fyra dörrar och ett stort fokus har lagts på aerodynamik. Bilen saknar backspeglar precis som Tesla Model X gjorde i sitt första konceptutförande. Om bilen går i produktion kan vi med all sannolikhet förvänta oss att backspeglarna sätts på igen. CA-MiEV har också på något vis en intressant likhet med Toyota Prius bakparti.


Bilderna visar också något som kan antas vara solpaneler på taket, mycket i likhet med Fisker Karma. Det vi lärde oss från Fisker var att dessa solpaneler ger dock ett mycket begränsat tillskott av energi för att driva bilen.


Det mest intressanta är att CA-MiEV är Mitsubishis svar på att ta den rena elbilen utanför stadens gränser. Med en räckvidd på 300 km skulle man med ett par snabbladdare rent teoretiskt klara av att köra sträckan Stockholm – Malmö på en dag utan några problem och utan några större tidspåslag.

 

Kan vi få se en produktionsstart sent 2014? 

 

Mer information är att vänta de kommande dagarna.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln