Volkswagen Golf E-motion läcker

Volkswagen Golf E-motion Volkswagen Golf E-motion

Volkswagen visade redan i Almedalen 2012 upp sin nya Golf i elbilsutförande kallat E-motion. Prototypbilen var riktigt väl ihopskruvad och nu verkar det som att produktionsversionen ska visas upp i Geneve om ett par veckor.


Bilder och information som har läckt om Golf E-motion säger att bilen ska ha ett batteri på 26,5 kWh och en räckvidd på 175 km. De tyska guiderna nere i Almedalen var noga med att påpeka att produktionsexemplaret av E-motion skulle ha ett bra mycket större batteri än konkurrenterna.


Om Nissan LEAF anses som en konkurrent kan man tycka att endast 26,5 kWh var något snålt tilltaget jämfört med LEAFs 24 kWh. Det verkar i alla fall inte göra någon direkt större skillnad på räckvidden gentemot LEAF. Med andra ord, E-motion ser inte ut att bli en vidare energieffektiv bil.


På prototypbilarna som Volkswagen visade upp fanns lite lustigt både en Typ 1 och en Typ 2 laddkoppling, bilderna som läckt ut visar dock vad som ser ut att vara den första bilen med Combo2 laddstandarden. Officiella uppgifter om laddning kan därmed bli mycket intressanta. 


Prototypbilen hade en faslig massa olika varianter för att förlänga räckvidden med olika "driving modes", växellägen och "motorbroms"-funktioner. För mycket av det goda blir ibland helt enkelt för mycket och det är bara att hoppas på att de har förenklat vissa funktioner i produktionsbilen.

Kommentera gärna:

  • Steffo • 21 februari 2013 13:55:23
    Det ser ut som att den kommer till Sverige antingen i slutet av 2013 eller i början 2014.
  • Pelle elbil • 21 februari 2013 11:19:03
    Snygg! När kan man köpa den eldrivna Golfen i Sverige?

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln