Fisker ryktas få flera bud

Fisker Karma Fisker Karma

Laddaelbilen.se skrev för några dagar sedan om att Fisker snart var på väg tillbaka. Efter lite finansiella svårigheter verkade ett kapitaltillskott och bud från Dongfeng Motor Corp vara påväg. Men nu kommer andra uppgifter om att Geely, ägare till Volvo personvagnar också är intresserade och förmodligen en troligare köpare av bolaget.


Budet från Dongfeng Motor Corp ryktades vara på 350 miljoner USD för en ägarandel till 85% av företaget. Geelys bud ryktas vara på 200-300 miljoner USD till ungefär samma ägarandel. Geely ligger enligt källor bättre till än Dongfeng på grund av lättare interna processer. Med i budstriden ryktas även en Europeisk men icke namngiven biltillverkare vara.


Om Geely nu blir största ägaren av Fisker blir det mycket intressant att se om Volvos teknik från V60 laddhybrid kommer migrera över till Fiskers tilltänkta billigare modell Atlantic. Atlantic är en laddhybrid och tänkt att ligga i prisklassen 55 000 USD (ungefär halva priset av Karma) och komma ut på marknaden 2014.


Fisker säger sig dock behöva runt 500 miljoner USD till för att tillverka Atlantic. Den nya ägaren kan alltså bli tvungen att stoppa in mer pengar i bolaget vid ett senare skede.

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln