Nissan LEAF räcker längre

Nissan LEAF Nissan LEAF

I USA har nya Nissan LEAF nu nått handlarna och därmed även de officiella siffrorna angående räckvidd mm. Batteriet i den nya Nissan LEAF är fortfarande 24 kWh men ett antal förbättringar i batteristyrning, luftmotstånd och energieffektivitet skapar förutsättningar till att komma längre.


I Japan förändrades räckvidden med hela 14 % från 200km till 228 km i den nya versionen av LEAF. Nu har dock japanerna ett helt annat system att mäta på så siffrorna är inte jämförbara, men det la ändå grunden till att många trodde att den nya versionen av Nissan LEAF skulle ha bra mycket längre räckvidd även i USA.


De nya officiella siffrorna anger dock endast en marginell förbättring.


Räckvidden för den USA tillverkade LEAFen blir nu 75 miles istället för tidigare 73 miles, det vill säga drygt 3 km. Men i praktiken antas förbättringen bli bra mycket bättre än så, speciellt för de som kör i ett kallare klimat och väljer de lite dyrare versionerna SV och SL. Detta tack vare ett nytt värmesystem som inte tar närmelsevis lika mycket energi från batteriet.


Nissan i Europa har ännu inte släppt specifikationerna på de europeiska modellerna vi kommer se framåt sensommaren och hösten. Men gissningsvis blir inte skillnaderna särskilt stora från de japanska eller USA tillverkade LEAF-bilarna.

Etiketter: leaf nissan räckvidd usa

Kommentera gärna:

 • Sven • 18 februari 2013 19:34:42
  @Dan,

  6,6kw laddningen avser den nya Usa tillverkade LEAF. Vad nya Nissan Leaf ska ha för spec i Europa/Sverige är ännu inte kommunicerat. Det gäller dessutom enbart lågnsamladdningen, snabb är fortfarande chademo.
 • Dan Ingelsson • 18 februari 2013 18:33:12
  Hej alla elbils fantaster!
  Är så sugen på en Leaf,har provkört en 2012:a hos Veho bil i Örebro,vilket gav mersmak.Håller nu koll på nya modellen som kommer i slutet av 2013??. Blev dock lite fundersam över den nya laddaren som enligt uppgift är på 6,6kW och 230V! det kan väl inte vara 230V enfasigt? det blir isåfall ca 29 Ampere,vilket är för mycket för normal Svensk standard. Vore tacksam om någon vet vad som gäller?
  Vänliga hälsningar
  Dan Ingelsson,, Garphyttan

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln