Nissan LEAF säljer bäst

Nissan LEAF

Nissan passerade en viktig milstolpe när de nu har sålt 50 000 LEAFs över hela världen. Det gör LEAF till den bäst säljande elbilen någonsin. Nissan uppskattar att deras ägare har kört sammanlagt 260 miljoner kilometer. Det motsvarar en sträcka som är längre än mellan jorden och solen, helt utan lokala utsläpp.


En japansk Nissan LEAF ägare uppges ha kört över 175 000 kilometer i sin 2 år gamla LEAF och i Spanien uppges en annan ägare ha kört över 43 000 km under 1 år. Möjligheten att köra långa sträckor är ett bevis på tillförlitlighet hos elbilen, säger Nissan.


Enligt Nissans undersökningar är kundnöjdheten är över 95% hos LEAF ägarna. Nissan säger också att tillväxten av CHAdeMO laddare i Europa har varit extrem under 2012 och gått från 158 stycken till 601. Under 2013 förväntas denna siffra dubblas igen.

Kommentera gärna:

  • LEAF-ägaren • 16 februari 2013 07:59:02
    Alla som sätter sig i min LEAF blir alltid lika positivt överraskade hur skönt det är att köra elbil, inte så konstigt att den säljer så pass bra. Bara i Sverige som det måste till fler incitament.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln