Bergsvägar, vinterväglag och full bekvämlighet

Foto: Twitter/Ferdinand Motor Foto: Twitter/Ferdinand Motor

Norges första Model S ägs av bilföretaget Ferdinand Motor och de bestämde sig idag för att packa Model S full och köra från Bergen till fjälltopparna i Hemsedal på en laddning. Sträckan är på ca 276 km i kuperad terräng.


Hemsedal fjäll ligger 1135 meter över havet och temperaturen var -10 grader. Det var med andra ord inte helt solklart att de skulle klara det. Men Ferdinand Motor twittrade ut hela sin resa och kom nyligen fram med 69 km marginal.


Model S förbrukade totalt 63,7 kWh av det 85kWh stora batteriet på resan. Det kanske mest imponerande var att de körde hela sträckan med bekväm värme och 21 grader i kupén, gjorde omkörningar och använde all möjlig elektronik.

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln