En till elbil från Mitsubishi med dubbel räckvidd

CA-MiEV

Knappt har vi fått ordentlig vetskap om Mitsubishi Outlander innan rykten om ytterligare en elbil från Mitsubishi går ut. Ryktet gör nu gällande att en ny helt ren elbil kommer visas upp på Genevemässan i början av mars, denna gång i en storleksklass större än nuvarande i-MiEV. De kallar konceptbilen CA-MiEV.

 

Tack vare 3 år med "feedback" på i-MiEV tillsammans med teknisk utveckling inom elbilar, säger Mitsubishi att de nu är redo att ta elbilen utanför stadens gränser. Bilen innehåller nästa generations elbilssystem och högpresterande batterier.

 

Tack vare lättviktiga materialval med avancerad aerodynamik kommer bilen klara av upp till 300 km räckvidd på en laddning, tillräckligt för att ta bilen utanför stadens gränser.

 

300 km räckvidd är naturligtvis beroende av många interna och externa faktorer och ska naturligtvis tas med en nypa salt. Det är hur som helst nästan dubbla angivna räckvidden på i-MiEV.

 

CA-MiEV är tänkt som en global plattform och är lyckligtvis en storlek större än i-MiEV. Det ska bli spännande att se mer av denna bil och om eller när den får grönt ljus.

 

Vem sa att det inte satsas på rena elbilar längre?

Kommentera gärna:

  • Theosson • 14 februari 2013 21:51:18
    300km känns ju riktigt rimligt. Hoppas att bilen blir tillgänglig inom kort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln