BMW i – Ett helt nytt koncept

BMW i3

I november lanseras BMW i3 i Sverige och övriga Europa, men redan nu kan mycket information erhållas. BMW i är ett nytänkande helhetskoncept för morgondagens mobilitet och hållbarhet, skriver BMW. Många biltillverkare försöker att integrera eldrift i befintliga bilmodeller som utvecklats för förbränningsmotorer. BMW i LifeDrive architecture väljer en helt annan väg – med ett koncept som konstruerats och utvecklats specifikt för eldrift.

 

Konstruktionen består av två enheter: Life-modulen med sin oerhört starka och lätta passagerarcell av kolfiber samt Drive-modulen med sin innovativa eDrive-teknik. Resultatet är en äkta lättviktskonstruktion med större räckvidd, ökad säkerhet och ännu mer körglädje.

 

BMW i3 Concept Coupé handlar även om intelligens – i form av en mängd ConnectedDrive-funktioner. Navigationssystemet föreslår både det effektivaste och miljövänligaste vägvalet samtidigt som den visar alla laddstationer längs din resväg. Intelligenta fjärrstyrningsfunktioner innebär att du kan planera din resa innan avfärd och när som helst kontrollera bilens aktuella räckvidd. Ytterligare en smart detalj är att du kan sköta laddningsprocedurens alla moment via din smartphone.

 

Föraren kan också välja ett resmål på sin mobiltelefon och överföra den till navigationssystemet i BMW i3 Concept Coupé. All information om rutter, räckvidd och tillgängliga laddstationer kan dessutom visas med högupplöst 3D-grafik via bilens navigationssystem.

 

BMW vill också garantera att en oöverträffat smidig och bekväm eldriven körning ska ske och kommer redan från start ha ett ständigt växande antal 360° Electric-produkter och -tjänster tillgängliga.

 

Exakta vad detta betyder återstår att se, Laddaelbilen.se väntar med spänning. Vad tror ni dessa 360-produkter betyder?

Etiketter: bmw i3

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln