Kvinnor är urusla på elbilar

Elbilar och kvinnor

Kvinnor är generellt sätt bättre än män på miljötänk, men när det kommer till elbilar är kvinnor rent ut sagt urusla. Endast 2% av samtliga registrerade laddbara elbilarna i trafik tillhör kvinnor och endast 2 stycken (!!!) är rena elbilar av nyare modell. Är du en kvinna i tiden som gärna vill sticka ut hos dina väninnor, köp en elbil!

 

Det borde kanske inte komma som en överraskning med ovanstående fakta med tanke på att män allt som oftast står som ägare till familjebilen - som även kvinnan kör. Tittar man dock på fysiskt ägda vanliga personbilar, ägs ungefär 35% av kvinnor och 65% av män. Gör man samma jämförelse med elbilar, får vi siffrorna 1,4% kvinnor och 98,6% män!

 

Det ska inte generaliseras, men orsaken till denna enorma genusskillnad borde vara relativt uppenbar. Män är ofta ute efter lite mer äventyr, de kör snabbare och tar större risker. Detta ser vi inte minst bekräftelse på med olycksstatistiken. En elbil kan nog för många oinvigda tyckas vara ett litet äventyr med vissa risker förknippade att inte komma fram och i denna aspekt kan det tyckas naturligt att fler män än kvinnor dras till elbilar. Med lite extra kunskap kan denna rädsla dock överbryggas, vilket förvisso gäller både män och kvinnor.

 

Teknikaspekten ska heller inte underskattas. Elbilar betecknas av de flesta som ny teknik och visst är det generellt sett fler män än kvinnor som köper de senaste datorerna och mobiltelefonerna?

 

Men elbilar betecknas också som det mest hållbara alternativet till personbilsresor och här borde kvinnors köp ta större utrymme. Kvinnor är generellt bättre än män på att leva med hållbara alternativ och här passar ju elbilen väl in.

 

Om det är en pengafråga, riskfråga eller brist på nyfikenhet och kunskap ska vara osagt. Det enda vi idag vet är att kvinnor är urusla på att köpa elbilar och så vill vi inte alls ha det.

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln