Bli inte lurade på Nissan LEAF

Nissan LEAF

En vecka efter prissänkningen med 27000:- på grundpriset av Nissan LEAF gör vi en genomgång på Blockets annonser. I hela landet ligger 30 stycken Nissan LEAF ute till försäljning i olika utföranden och färger och hos olika typer av handlare, men tyvärr ser det ut som att endast 11 av dem prissänkts.

 

Men prissättningen är lurig. Ingen av annonserna på Blocket har ett pris på 302 990:- vilket är det nya kommunicerade grundpriset efter avdragen Supermiljöbilspremie. De flesta prissänkta bilarna hamnar på ett pris som är lite drygt 310 000:-. Det betyder att flera av dessa bilar är extrautrustade med t ex solpaneler.

 

8 av bilarna ser dock ut att ligga kvar med den gamla prissättningen efter avdragen supermiljöbilspremie och 9 av bilarna ser ut att ligga kvar med den gamla prissättningen före supermiljöbilspremien.

 

Detta gör saken något förvirrande. Dels är inte prissänkningen gjord hos alla bilhandlare och dels finns det idag ingen enhetlighet i prissättning av elbilar eller laddhybrider, vilket betyder att priset kan sättas med eller utan supermiljöbilspremie. Handlarna är generellt sett mycket dåliga på att skriva ut denna information.

 

I och med att det är den som ställer på bilen för första gången som Supermiljöbilspremien utbetalas till, kan flertalet handlare också erhålla premien från Transportstyrelsen istället för att den skickas till dig. Det är då viktigt att som kund hålla sig upplyst om att så är fallet och begära en prisreduktion på motsvarande belopp dvs (40 000:-).

 

Gå därför igenom prissättningen ordentligt med er bilförsäljare vid köp av Nissan LEAF, eller för den delen andra supermiljöbilar också... och som vanligt, glöm sedan inte att pruta till dig vinterhjul och bra mattor till bilen :-).

 

Fakta Nissan LEAF

Etiketter: leaf pris nissan

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln