Alla elbilar är olika - och det finns mycket att lära...

Utbildning av elbilar

Precis som vanliga bensin och dieseldrivna bilar börjar det nu finnas en mängd olika elbilar att välja mellan. Att generalisera att alla elbilar beter sig på ett visst sätt eller har en likvärdig prestanda, är precis lika dumt som att likställa en Fiat Punto med en Porsche Panamera. Men inte nog med detta, det finns så otroligt mycket mer att lära.

 

Det är inte enbart prestandan 0-100 som skiljer sig när det kommer till elbilar. När vi pratar om elbilar har det helt plötsligt börjat jämföras på helt nya parametrar såsom t ex räckvidd.

 

Räckvidden är dock beroende av så ofantligt många parametrar att den angivna räckvidden per modell måste tas med en nypa salt. Samtidigt behöver kanske de flesta fråga sig varför just räckvidd helt plötsligt blivit ett begrepp att räkna på när det egentligen är irrelevant? Ställ dig hellre frågan: Hur långt är ett snöre?

 

Och vad betyder detta med batteristorlek? Är 24kWh bra eller dåligt och vad betyder det? Hur kan man på ett enkelt sätt räkna ut hur snabbt man laddar en elbil? För det tar väl 6-8h, eller vad betyder det där med snabbladdning, egentligen?

 

Motorstyrkan anges dessutom helt plötsligt i kW istället för i hk, men inte ens kW ger en bra bild att jämföra med eftersom t ex laddhybrider har en hjälpmotor som drivs av bensin eller diesel. Hur ska man egentligen räkna? Kan man räkna hem en dyr investering på en elbil?

Vad betyder alla dessa förkortningar och konstiga uttryck? Har de någon betydelse, egentligen? Kan jag ladda överallt med alla elbilar och är de alla lika säkra att köra?

 

Som tur är finns det svar på alla dessa frågor och många fler. Easycharge är det enda specialiserade konsultföretaget inom elbilar och laddinfrastruktur som ger kompetensutbildningar inom E-mobility. Äntligen behöver ni inte undra eller ställa frågor till folk som inte kan svara utan kan i lugn och ro förstå allt.

 

Mer information om utbildningen finns på Easycharges hemsida.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln