OKQ8 laddar elbilen

OKQ8 laddar elbilar

OKQ8 har som första drivmedelsbolag förstått att eldrift är en del av framtiden och kommer inom kort ha elektrifierat triangelsträckan Stockholm - Göteborg - Malmö - Stockholm. Det kan låta lite märkligt, men faktum är att OKQ8 är väl rustat för att övergå till att ladda elbilar.

 

Få känner till att OKQ8 har hela 730 försäljningsställen runt om i Sverige, det är ungefär lika många som Shell och Preem tillsammans och flest i Sverige. Det som gör OKQ8 lite unikt gentemot flera av de andra som man handlar bensin och diesel ifrån är att de är en renodlad säljorganisation utan något eget raffinaderi. Detta gör att de utöver drivmedel tillhandahåller tvätt, hyrbil, däck och mat, men faktiskt också udda saker såsom banktjänster, försäkringar och sist men inte minst elförsäljning till t ex villor. Steget till att tillhandahålla elbilsladdning, är med andra ord inte så långt bort som man vid första anblicken kan tro.

 

I början av förra året öppnade OKQ8 den första så kallade hållbara drivmedelsstationen i Häggvik vid Sollentuna utanför Stockholm. Utöver ett flertal innovativa bygg- och tekniklösningar har de även som första bensinstation satt upp en semisnabbladdare för elbilar. Senare under 2012, öppnade de även en station i Danderyd och en i Göteborg som också tillhandahåller elbilsladdning, antingen via Shucko-kontakt eller via Typ 2 uttag. På dessa 3 stationer kan man även hyra laddhybrider Opel Ampera, något som kan vara spännande för de som ännu inte testat på en elbil. Är man Stockholmbo med närhet till Slussen, kan man dessutom även passa på att hyra deras i-MiEV innan de är tvingade till att flytta ut pga ombyggnationen.

 

OKQ8 visar att de inte är rädda att möta framtiden med eldrift. Målsättningen som nu finns är att elektrifiera sträckan mellan Stockholm - Göteborg - Malmö - Stockholm inom några år, men en hel del utmaningar finns att jobba på såsom t ex avstånd till tankstationer mm. Planen är att erbjuda laddning med ca 6 mils avstånd mellan laddstationerna.

 

Det ska bli spännande att se hur utvecklingen fortskrider och framför allt vilken eller vilka laddstandarder som deras teknikpartner Siemens väljer att lansera.

 

Är det en bra idé att drivmedelsbolagen ska tillhandahålla elbilsladdning eller räcker det med att ladda hemma? Vad tycker ni?

 

UPPDATERING 2013-02-08

 

OKQ8 har gjort en liten mindre förändring i sin strategi av laddinfrastrukturuppbyggnad. OKQ8 kommer i första hand rikta in sig på uppbyggnad runt omkring de större städerna - Stockholm, Göteborg och Malmö.

Etiketter: ladda elbil okq8

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln