Mitsubishi Outlander - en spännande nykomling

Mitsubishi Outlander

I mitten eller slutet av 2013, kommer Mitsubishi att börja leverera de första svenska exemplaren av Outlander laddhybrid. Laddaelbilen.se har ännu inte provkört den, men har efter kontakt med svenska Mitsubishi fått lite spännande förhandsinfo.

 

Outlander laddhybrid blir till en början unik i flera avseenden gentemot alla de andra elbilar och laddhybriderna som finns på den svenska marknaden för leverans idag. Först och främst är det den första laddbara bilen som är en SUV. Med plats för 5 och ett relativt stort lastutrymme finns det gott om plats för den svenska barnfamiljen och för transportresorna från möbelvaruhus. Ett relativt stort batteripaket gör också att man klarar upp mot 5 mils resande på ren el, men inte nog med det. Outlander lär bli den första laddhybriden som dessutom kommer kunna använda sig av snabbladdning.

 

Med 12 kWh bör den kunna snabbladdas på endast ca 15 min i en CHAdeMO laddstation. Till skillnad från i Japan där snabbladdning är ett tillval vid beställning, ser det ut som att den svenska marknaden kommer få snabbladdning som standard. Nu ska det dock nämnas att man faktiskt bara får ca 5 mil på en laddning, medans t ex en ren elbil som Nissan LEAF får runt 15 mil, fast på 30 minuters snabbladdning.

 

Priset ryktas hamna i ett åtråvärt spann mellan två av våra mest sålda elbilar idag. Med påbörjade prissänkningar av vissa elbilar ska det bli spännande att se var priset till slut hamnar.

 

Mitsubishi Outlanders närmaste konkurrent lär bli Volvo V60 laddhybrid. Det ska bli intressant att se hur många jämförelser som kommer göras mellan dessa bilar och vilken modell som det kommer att säljas mest av.

 

En sak är dock säker. Mitsubish Outlander laddhybrid är en spännande nykomling!

Etiketter: mitsubishi outlander

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln