BMW laddar batterierna

BMW i3

BMW har under en längre tid hållit en relativt låg profil då det kommer till elbilar. En mindre volym "konverterade" 1-serie bilar har använts som testbilar i framförallt Tyskland och USA och det som synts mest det senaste året är deras i3 och i8 konceptmodeller som alla tar för givet ska bli volymbilar under 2014.

 

Både i3 och i8 är byggda från grunden upp till att vara elbilar, till skillnad från vissa andra tillverkare som sätter in en elektrisk drivlina i en befintlig modell. Skillnaden blir att batteriplacering, chassi och flertalet materialval kan optimeras för just eldrift. En stor del i i3 och i8 är byggt av kolfiber som ger lägre vikt och längre räckvidd utan extremt stora batteripack.

 

Även om BMW har valt att skapa en helt ny serie bilar enligt "i-modellen", så gör rykten gällande att både materialval och drivlinekoncept kan migrera över till BMWs befintliga modeller i framtiden. Det innebär att BMW inte bara tror starkt på eldrift, utan också säkrar sina insatser om hur stort elektrifiering av fordon kan bli och hur utsläppskraven i framtiden kan skärpas.

 

BMW säger att de inte bara kommer åta sig att göra eldrivna bilar, utan också kommer att göra det vansinnigt bra. Det ska bli mycket spännande att se resultaten.

Etiketter: bmw i3 i8

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln