Oslo kommun köper 1000 elbilar

Nissan LEAF

Oslo kommun har via ett avtal med ett leasingbolag bestämt att byta ut runt 1000 bilar till elbilar. Bilarna kommunen har valt är Nissan LEAF, Mitsubishi i-MiEV och Peugeot Partner Electric och kommer bytas ut under en 3 års period.

 

Ett ramavtal för elektriska fordon kommer hjälpa samhället att nå sitt mål om en flotta baserad på utsläppsfri teknik 2015. Detta är ett exempel på att Oslo ligger i framkant när det gäller att anta smart och miljövänlig teknik och att kommunen använder förvärv aktivt och målmedvetet för att främja goda miljölösningar, sade kommissionsledamot Vinje före offentliggörandet av avtalet.

 

Intressant är att kommunen valde Peugeot Partner Electric framför den konkurrerande modellen Renault Kangoo ZE. Peugeot Partner Electric har ännu inte lanserats i Sverige.

Norge har idag drygt 10 000 elbilar och mer än 3700 laddplatser.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln