Volkswagens revansch med elbilar

Volkswagens elbilar

Volkswagen gruppen har än så länge varit mycket restriktiva med elbilar och kom igång med sina konceptbilar med eldrift nästan sist av alla de större biltillverkarna. Nu säger deras elbilschef att VW vill vara störst inom elbilar.

 

2 år sedan lade VW upp en strategi att ha en bred flotta av elfordon och koncernen har nu som mål med 3% försäljning av elbilar år 2018. VW säger att fordon med förbränningsmotorer inte har möjlighet att möta de miljöpolitiska målen och det finns ett hål som endast elbilar kan fylla.

 

E-Up! och E-Golf är de första rent eldrivna bilarna som kommer släppas under 2013. Under 2014 och därefter kommer en mängd nya laddbara bilar, gamla modeller modifierade till eldrift såväl som nya (se bifogad bild, klicka för större).

 

Ledande befattningshavare upprepar sitt mål om att vara det ledande biltillverkningsföretaget år 2018 och att elektrifiering är en "game-changer".

 

Etiketter: volkswagen e-up e-golf

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln