Elbilar i Sverige i ny topplista för 2020

Elbilar i topplista

Pike research, ett globalt konsultföretag inom clean tech, kom nyligen ut med en rapport som sätter Sverige som ett av de 6 främsta euroländerna inom elbilar år 2020.

 

De främsta länderna för batteridrivna bilar år 2020 kommer enligt Pike Research vara Tyskland, Frankrike, Norge, Storbritannien, Nederländerna och Sverige. Dessa länder kommer stå för sammanlagt 67% av den totala marknaden och alla ha ett bestånd med fler än 100 000 rena elbilar.

 

Situationen är något annorlunda för plug-in hybrider där endast 4 länder kommer ha fler än 100 000 bilar – Tyskland, Frankrike, Italien och Storbritannien, och där dessa länder representerar 52% av totalen.

 

Vid 2020 förutspår Pike Research att det finns 1,8 miljoner rena elbilar, 1,2 miljoner plug-in hybrider och 1,7 miljoner vanliga hybrider.

 

Det kanske mest anmärkningsvärda i Pike Researchs rapport är att det tror att beståndet av rena elbilar kommer vara 1/3 fler än plug-inhybrider.

 

Denna fulla rapporten går att laddas ner för en ansenlig summa pengar på http://www.pikeresearch.com/research/electric-vehicles-in-europe

 

Det svenska E-mobilitykonsult företaget Easycharge har också tagit fram prognoser på den svenska utvecklingen som grundar sig på statistikdatabasen ELIS. Dessa prognoser går att rekvirera via uppdragbeställning vid kontakt på deras hemsida www.easycharge.se

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln