V60 PHEV är mycket populär

Volvo V60 PHEV

Det är alltid lika roligt när mina spådomar blir bevisade som fakta. Jag har länge hävdat att det inte är priset som är boven i svårigheten kring elbilars försäljning, utan snarare tillgången på bra bilar. Igår fick vi bekräftat från Vattenfall och Volvo att deras V60 PHEV är helt slutsåld.

 

Totalt skall 1000 ex ha sålts och den svenska marknaden ska ha blivit tilldelad endast 300 stycken, men enligt uppgifter har efterfrågan varit långt större. Det är mao många som gått besvikna ut från bilhandeln och fortsätter att drömma om en elbil med rätt prestanda och funktioner. Det som är mest fasionerande i detta är att V60 PHEV är den dyraste elbilen som har lanserats på den svenska marknaden, med startpriser på 560 000:- är det uppenbart att det inte är priserna som är problemet. Problemet ligger i vad man får för pengarna.

 

Samma fenomen uppvisar Tesla Motors Model S som med stor sannolikhet kommer hamna på ungefär samma prisklass eller något högre. Med över 12 000 förhandsbeställningar är det återigen inte försäljningspriset som är problemet, utan just tillgången.

 

Än mer märkligt i Volvos fall blir det då man ser att Vattenfall har själva köpt 43 av de 300 bilarna och endast speciellt inbjudna hade rätt att köpa bilen. De kommande åren ska Volvo öka produktionen till 5000 bilar per år men frågan är om det kommer mätta efterfrågan, nu när Gröna bilister har korat bilen som delad första plats för miljöbästa bil 2013.

 

Fortsättningsvis hade jag hoppats få se Volvo V40 som elbil på Parismässan, men det ser ut som att vi får vänta lite till på det.

 

Det är med andra ord inte så konstigt att bilindustrin går lite trögt när de bilar som folk vill ha mest, är svåra att ens få tag i.

Etiketter: volvo v60 phev

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln